Aino & Miihkali awarded in Konsta Jylhä -competition at Kaustinen 2023

Aino & Miihkali osallistui 10.-11.7 Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla järjestettyyn Konsta Jylhä -kilpailuun, ja reissu olikin menestyksekäs!

“Konsta Jylhä -kisa oli rajattu tänä vuonna 2-4 soittajan pienyhtyeille, ja musiikki instrumentaaliin ja pääosin akustiseen (mukana sai tosin olla myös sanatonta laulua). Moni Aino & Miihkali -keikalla käynyt, tai levyltä kuunnellut, hoksaa heti että meidän oma ohjelmisto ei sovi oikein tähän kuvaukseen livelooppeineen, efekteineen ja lauluineen.

Me oltiin kuitenkin alettu sopivasti tutustua nykyisen kotiseutumme pelimannimusiikkiin, ja sitä löytyikin Lohjan alueelta suorastaan yltäkylläisesti. 1800-luvun ja 1900-luvun vaihteen viulupelimannimusiikki sai kantele & banjo -sovituksissa varmasti jokseenkin alkuperäisestä poikkeavan, mutta aika veikeän sävyn! Kuvassa matkakumppaneinamme toimineet Kallet; Karl Frederik Lundgren ja Karl Johan Fagerström.” A & M kertoo.

Kilpailun voitti tänä vuonna ENKEL. Toiseksi tuli Olkkari-trio (Helsinki) ja kolmanneksi NOOLI (Helsinki-Espoo-Kaustinen). Neljännen sijan jakoivat Aino & Miihkali (Nummi-Pusula), Teija Niku & Juha Kujanpää (Helsinki) ja Duo Murpat (Helsinki). Kilpailun tuomaristo päätti jakaa palkintosumman 6000 euroa kaikkien kuuden semifinalistin kesken. Valtakunnallinen kilpailu järjestettiin 12. kerran.